Сега четете
Алън Пардю каза сбогом на ЦСКА

Алън Пардю каза сбогом на ЦСКА

Англичанинът Алън Пардю няма да води ЦСКА през следващия сезон, макар първоначално да имаше подобна договорка с клубното ръководство. През последните десетина дни той и шефовете са говорили многократно и са стигнали до решението да се разделят.

Първо, искам да благодаря на всички истински фенове на ЦСКА за подкрепата и страстта към клуба. На Гриша и Дани Ганчеви за усилията им да изведат клуба напред при такива предизвикателства и обстоятелства.

За мен беше привилегия да бъда част и да служа на този клуб! За съжаление времето ми тук свърши! Събитията преди и след мача с Ботев (Пловдив) не бяха приемливи нито за мен, нито за моя помощник Алекс Дайър, нито за нашите играчи. Причината никой да не даде интервю след срещата беше, че всички бяхме много възмутени от създалата се и ескалирала ситуация.

Нашите играчи взеха решения да играят само от лоялност и за да защитят клуба. Малката група организирани расистки фенове, които се опитаха да саботират този мач, не са това, пред което искам да ръководя и представлявам отбора. Определено, това не е истинският път за благото на ЦСКА, защото такъв клуб заслужава много повече.

Бих искал специално да благодаря на капитана Юрген Матай и играчите, на бившите такива, на щаба и персонала за тяхната брилянтна подкрепа, особено на Христо Стоичков, Филип Филипов и Ива Уорън. Надявам се клубът и всички, които истински милеят за него, да се обединят, защото само заедно и сплотени може да прогресираме и преследваме големите цели.

През последните две години се постигна немалко: две класирания за груповите фази на Лигата на Конференциите и Лига Европа, два финала за Купата на България, един спечелен, един загубен… Да, за отбор като ЦСКА това не е достатъчно, но за да се направи решителният скок към шампионската титла, клубът има нужда от по-добра инфраструктура и стабилност във всяко едно отношение. Надявам се новият мениджър да получи повече време и координирана и единна подкрепа от всички.

Вижте и

Правилно е, че трябва приоритетно да извоюваме правото си и да осигурим условията за построяването на нов стадион, достоен за нашата френетична публика. Най-искрената ми надежда е правителството и местните власти да подкрепят този проект за доброто на българския футбол.

Обичах времето си и хората в прекрасната Ви столица и няма да прекъсна връзката си тук. Искам да продължа инициативата си за предоставяне безплатно футболни топки и пособия на местните училища и бих насърчил всеки потенциален спонсор да се свърже с клуба. Повече време с топка от по-ранна възраст ще създаде по-добри технически играчи и в крайна сметка ще помогне за възраждането на великата футболна история на тази страна.

Няма съжаление, само надежда за по-добро бъдеще на ЦСКА!“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре