Сега четете
Григор Димитров загуби от аржентинеца Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6

Григор Димитров загуби от аржентинеца Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6

Григор Димитров изигра може би най-слабия си мач на червени кортове през сезона и отпадна в третия кръг на „Ролан Гарос“.

Българинът отстъпи на аржентинеца Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6 след два часа и 17 минути игра, и се лиши от възможността да срещна Новак Джокович в осминафиналите.

Световният №20 допусна изненадващ спад в играта си в рамките на втория и третия сет, след като първия беше равностоен на съперника, но не успя да се справи с брилянтната му защитна игра. Така Шварман взе реванш за загубата си в Мадрид в началото на месеца, когато Григор му даде само четири гейма. Днешната му победа е трета на клей срещу българина в общо четири мача.

Така Григор продължава да има само едно класиране на осминафинал на „Ролан Гарос“ от 2011 насам, когато започнаха поредните му участия в основната схема. През 2020-а той загуби именно в четвъртия кръг от Стефанос Циципас.

Днешното му представяне не беше крайно лошо, но по-бавната настилка заради студеното време дойде в услуга на аржентинеца. Разиграванията в първия сет бяха много дълги – със средна продължителност от десет удара, а това винаги е в полза на нисичкия Шварцман. Именно в тази част Григор игра най-добре, въпреки че началото за него беше смущаващо – направи твърде много непредизвикани грешки и изостана с 0:3 гейма. След това намери играта си и върна един пробив, но защитата на аржентинеца не му позволи да върне втория, въпреки че имаше възможост за 4:4. Вместо това Диего увеличи преднината си и взе първата част след общо над час игра. Статистика от 26 срещу 12 непредизвикани грешки в тази част нямаше как да донесе успех на хасковлията.

Той започна добре втората част и играта му вървеше до 1:2, когато дойде най-слабия му период в мача. Допусна пробив за 1:3, а след това сякаш спря да играе. Даваше признаци на физически дискомфорт и правеше грешка след грешка. Това доведе до серия от 20 точки за Шварцман при 23 изиграни и лесен сет с 6:1.

Вижте и

На почивката Григор влезе в съблекалнята и излезе преобразен, като изигра най-силния си сервис гейм от началото на мача. След това направи и пробив, за да последва най-ключовия момент. При 2:0 той изпусна цели четири геймбола и допусна пробив, след което отново дойде спад в играта му, за да може аржентинецът да спечели шест поредни гейма.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре