Сега четете
Заместник-министър Христанов: Лабораторията на БАБХ вече прави анализи на храните на ГКПП „Капитан Андреево“

Заместник-министър Христанов: Лабораторията на БАБХ вече прави анализи на храните на ГКПП „Капитан Андреево“

Източник: Фейсбук профил на Кирил Петков.

„Борбата за границата е борба за държавността“ – това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на провелата се вчера среща със заместник-министъра на земеделието Иван Христанов. По време на срещата те обсъдиха сигурността на границата ни с Република Турция, съобщиха от правителствената информационна служба. „Благодаря на теб и твоя екип за решителните действия на „Капитан Андреево“, каза още премиерът. На срещата бе подчертано, че тази граница не е външна само за България, но и за Европейския съюз.

Заместник-министър Христанов информира премиера Петков, че считано от петък Националната референтна лаборатория „Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол“ (ЦЛХИК) към БАБХ извършва лабораторен анализ на пратки плодове и зеленчуци, преминаващи през ГКПП „Капитан Андреево“. Според него с това държавата в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата.

Христанов обясни, че  инспекторите извършват контрол в непрекъснат режим на работа, като са изпратени допълнителни екипи, които да подпомагат служителите на пункта. Той подчерта, че в резултат на саботаж от страна на частен оператор, който 10 години е изкуствено подържан монополист на границата, да извършва своите договорни задължения, трафикът на пункта е натоварен.

Вижте и

„БАБХ работи в непрекъснат контакт с турската страна при управление на процесите“, каза още Христанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре