Сега четете
Новата учебна година ще започне от 15 Септември

Новата учебна година ще започне от 15 Септември

Новата учебна година твърдо започва на 15 септември. Но продължават разговорите за това дали учебната 2023 – 2024 г. да започне на 7 септември. Идеята е да се използва една допълнителна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през учебната година, като ваканционни дни. Това каза министърът на образованието Николай Денков, цитиран от БТА.

Той обясни, че целта е да се създаде ритъм на учене и почивка, както е в „по-добрите образователни системи“. За да стане това, са необходими промени в Закона за предучилищното и училищното образование, и предстои публично обсъждане. „Крайното решение ще бъде взето, когато сме убедили обществото, че това ще бъде полезно“, увери образователният министър.

„Искаме също, освен тази една седмица, която трябва да се разпредели като учебни дни, защото от първи до шести клас нашите деца учат много по-малко от техните връстници в чужбина, да добавим две седмици в края на учебната година. Те ще бъдат използвани за проектно обучение, за нови форми на образование и за преговор на учебния материал. Целта е учениците да могат да завършат учебната година, като са усвоили материала, който са учили през годината“, обясни министър Денков.

Вижте и

„Образователният облак“ ще бъде готов през септември и в него ще има електронни ресурси, които ще са безплатни за всички деца в България, съобщи още министърът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре