Сега четете
„Продължаваме промяната“ ще гласува за изпращане на оръжия в Украйна

„Продължаваме промяната“ ще гласува за изпращане на оръжия в Украйна

„Продължаваме промяната“ ще гласува за изпращане на оръжие в Украйна в парламента, когато такава позиция бъде внесена, каза днес единият от лидерите на партията и премиер Кирил Петков. „Демократична България“ обяви, че такава точка ще има в дневния ред на 4 май. По-късно днес премиерът Петков заминава за Украйна с делегация, в която влизат депутати от „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Петков допълни, че е избор на БСП дали да напусне коалицията, както обяви, че ще направи, ако се окаже оръжейна помощ на Украйна.

Ние сме четири партии, като въпреки кризите и скандалите напредваме. Казваха, че правителството ще падне през февруари, след това, че ще падне през март, април, сега май, а то не пада. Важното е да имаме уважение едни към други, въпреки че има различни гледни точки, важното е да работим заедно в името на общите интереси, които ни обединяват„, посочи Кирил Петков.

Вижте и

Към момента от партиите в парламента за изпращане на оръжие на Украйна се обявиха партиите от управляващата коалиция „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“, както и опозиционните ГЕРБ и ДПС. Кирил Петков увери, че всички договори за износ на оръжие, които се изпълнява сега са подписани преди войната. Според него твърденията, че България вече изнася боеприпаси и въоръжение за Украйна, но през посредници са заигравки с цел да се забие клин в управляващата коалиция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре