Репиортер по темата: Тодор Стефанов, “Любословие”.БГ и Информационна агенция News24sofia.eu 

Никой тук не иска да води война, но ако някой ни обяви война трябва да е готов за нашия ответен удар“, заяви вицепремиерът, министър на финансите и съпредседател на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

От “Продължаваме промяната” свикаха пресконференция, за да коментират решението на “Газпром” да спре доставките на природен газ за България и да коментират развитието на войната в Украйна.

Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим и се опитва да ни насилва и изнудва, приключи. В този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора и това трябва да е също ясно. България не е и няма да бъде васален придатък на никого“, заяви Асен Василев, след което остро критикува президента Румен Радев за изразената от него днес позиция.

Позицията, която г-н Радев изрази, че давайки оръжие, ние продължаваме конфликта, е позорна, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи този конфликт и че е нормално и добре Русия да победи в този конфликт. Аз смятам, че Украйна ще победи и че ние трябва да помогнем на Украйна да победи, защото алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат васални придатъци, а това е нещо, което това правителство и ние като партия “Продължаваме промяната” няма да допуснем“.

Гледайте на живо пресконференцията на съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев за спирането на газовите доставки ТУК: