Сега четете
Асен Василев: Не искаме да водим война, но ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар

Асен Василев: Не искаме да водим война, но ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар

Репиортер по темата: Тодор Стефанов, „Любословие“.БГ и Информационна агенция News24sofia.eu 

Никой тук не иска да води война, но ако някой ни обяви война трябва да е готов за нашия ответен удар„, заяви вицепремиерът, министър на финансите и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

От „Продължаваме промяната“ свикаха пресконференция, за да коментират решението на „Газпром“ да спре доставките на природен газ за България и да коментират развитието на войната в Украйна.

Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да правим и се опитва да ни насилва и изнудва, приключи. В този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора и това трябва да е също ясно. България не е и няма да бъде васален придатък на никого„, заяви Асен Василев, след което остро критикува президента Румен Радев за изразената от него днес позиция.

Вижте и

Позицията, която г-н Радев изрази, че давайки оръжие, ние продължаваме конфликта, е позорна, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи този конфликт и че е нормално и добре Русия да победи в този конфликт. Аз смятам, че Украйна ще победи и че ние трябва да помогнем на Украйна да победи, защото алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат васални придатъци, а това е нещо, което това правителство и ние като партия „Продължаваме промяната“ няма да допуснем„.

Гледайте на живо пресконференцията на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев за спирането на газовите доставки ТУК: 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре