Сега четете
Любомир Каримански не получи подкрепа за БНБ

Любомир Каримански не получи подкрепа за БНБ

Със 59 гласа „за“, 36 – „против“ и 140 „въздържал се“ Народното събрание не избра Любомир Каримански за управител на Българската народна банка.

Издигнатият от „Има такъв народ“ беше единствената кандидатура, след като Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ се оттегли.

За Каримански гласува един депутат от ГЕРБ, 33 от ДПС и 25 от ИТН.

Против гласуваха двама от ПП, 18 от БСП и 3 от „Демократична България“ и 13 от „Възраждане“.

„Въздържал се“ гласуваха 65 от ПП, 56 от ГЕРБ, 7 от БСП и 12 от ДБ.

Процедурата по избор на гуверньор на БНБ ще започне за пореден път отначало.

Вижте и

„Днес получих много важни уроци“, коментира Любомир Каримански след края на гласуването. „Твърдеше се, че съм почтен и работлив почти една година от съвместното ни пребивеаване в тази зала. През минаха бюджетите на България за около 60 милиарда лева“, каза той. „Оказа се, че съм със спорна репутация. Твърдеше се, че 60 милиона от бюджета са отишли по грешка във фирми, които са близки до опозицията. Днес се оказа, че това не е било грешка“, продължи депутатът от ИТН.

„Нямаше помия срещу мен докато само аз бях анонсиран кандидат. Първата кафява течност полетя час-два след като станахме двама. Удивително съвпадение“, коментира още Каримански.

„В работата на парламента по избора на управител на БНБ се намесиха премиер, вицепремиер, висши чиновници. Намеците и заплахите да се откажа се оказаха част от пейзажа, а не персонален казус. Това е рецидив и проблем на страната. Управляващите не променят този рецидив, а само го затвърждават“, подчерта той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре