Сега четете
Кабинетът поиска от президента да освободи началника на НСО

Кабинетът поиска от президента да освободи началника на НСО

Министерският съвет отправя предложение по президента Румен Радев да освободи от длъжност началника на Националната служба за охрана (НСО) на основание тежко нарушение . Това каза говорителят на кабинета Петков Лена Бориславова.

В мотивите тя изтъкна действията на ген. Емил Тонев по отношение на няколко обстоятелства – „предаването на видеоматериали от служебните входове на МС, което се извършва при нарушаване на основните гаранции за сигурност на хората на територията на МС“.

Според официална информация, която е предоставена и на президента, съществуват съмнения за непрозрачно разходване на средства от страна на НСО.

Бориславова каза още, че е обсъдено разминаването на поведението на ръководството на НСО със скорострелното предоставяне на видео от служебните входове на МС, когато е ясно, че вече тази сграда е и контактна точка на европейската прокуратура съпоставено със забавеното и липсващо предоставяне на съдействие по време на протестите през лятото на 2020 г., когато беше важно да бъдат предоставени тези записи.

Вижте и

Тя обясни още, че президентът има право по закон да освободи началника на НСО на основание тежко нарушение и системно неизпълнение на служебните задължения, както и извършване на действия, които накърняват престижа на Националната служба за охрана.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре