Сега четете
Ще се извършват ремонти на тунелите в „Люлин“ и на „НДК“

Ще се извършват ремонти на тунелите в „Люлин“ и на „НДК“

В следващите месеци предстои ремонт на тунелите в „Люлин“ и при НДК. Какви ремонти предстоят и в какви срокове ще бъдат изпълнени, обясни заместник-кмет в направление „Обществено строителство“ в Столичната община инж. Ангел Джоргов пред Радио София.

Ремонтът на тунела при НДК е свързан с изместване на трамвайните линии, които по бул. „Скобелев“ отиват към бул. „Витоша“. Единичният релсов път минава в непосредствена близост до сградите от южната страна на булеварда, каза инж. Джоргов.

„Ремонтът на тунела е свързан и с изграждането на рампа и двоен коловоз, който да отиде по-далече от сградите. За тези неща, Столичната община има от две години изработен идеен проект, като ние през последната година изработихме също идеен проект за ремонт вътре в тунела, със спиране на течовете. Основен ремонт на тунела не е правен от много години“, каза инж. Джоргов.

Той уточни, че по време на ремонта движението в тунела няма да бъде спирано, но ще бъде ограничено.

„Ще бъде ограничено, като на моменти може да се наложи да се спре в посока бул. „България“, след това в посока бул. „Васил Левски“, но след това автомобилното движение ще се запази така както е сега. Готови сме с въпросния проект и очакваме в края на този месец или началото на следващия да обявим процедура за избор на изпълнител“, добави зам.-кметът.

По думите му, ремонтът е сложен, тъй като трябва да се спрат течовете, без да се разкопава горното пространство пред НДК.

Вижте и

По отношение на тунела в ж.к. „Люлин“, инж. Ангел Джоргов каза, че има работен проект, по който Столичната община е обявила тръжна процедура. Очаква се до края на месеца да бъде класиран и избран изпълнител.

„Успоредно с това процедираме и издаване на разрешение за строеж. Ако няма обжалване ще пристъпим към строителство. Доста вероятно е ремонтът да започне през летните месеци, тъй като знаем тунелът за „Люлин“ колко важна артерия е. Срокът за изпълнение, който сме заложили е 4 месеца“, обясни зам.-кметът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре