Сега четете
Най- търсеното дете е Саша

Най- търсеното дете е Саша

Вече една седмица хиляди хора от различни страни в Европа се опитват да помогнат на една украинска майка да намери своето 4-годишно момченце. Те обикалят центровете за бежанци в отчаян опит да открият малкия Саша Жданович, изчезнал на 10 март при опит за бягство от село край Киев.

25-годишната Анна Яхно помоли за помощ в социалните мрежи и таи надежда, че момченцето й е в село във Вишгородски район, което е отрязано от света заради военните действия.

След руската инвазия в Украйна киевчанката Анна изпратила 4-годишния Саша при 60-годишната му баба Зоя в село край Киев.

„Те бяха в малко селце само с два магазина. Два дни след началото на войната доставките спряха, храната свърши, спряха и тока. Три пъти се опитахме да ги изведем от там с кола, но заради обстрел се налагаше да се върнем в Киев. На 7 март заедно с други хора от селото свекърва ми решила да се опитат да избягат с лодки през река Днепър, тъй като пътищата бяха блокирани“, разказва майката.

Вижте и

Така на 10 март момченцето, баба му и още десетина души с две лодки тръгнали през Днепър. Саша бил със спасителна жилетка. Майка му не знае по каква причина лодката, в която е бил синът й се е преобърнала. В нея е имало 8 души, сред които и украински офицер от специалните части. Тялото на 60-годишната Зоя е открито на следващия ден заедно с трупа на още една жена. Но от момченцето и другите петима възрастни няма следа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре