Сега четете
Не съм направил партия, с която да застраша БСП

Не съм направил партия, с която да застраша БСП

LВъпросът с партията е много особен. В българския дневен ред на мода е вождизмът. Партията се прави от хора с еднакви възгледи. Когато група хора имат единомислие, правят си програма и те се обединяват. Ако се съберат единомишленици, направят си програма и т.н. мога да лидирам. Когато му дойде времето този въпрос ще бъде изяснен. Това заяви бившият министър на отбраната и бивш служебен премиер Стефан Янев пред БТВ.

 

„Тези хора ще трябва да обичат България. Нека да бъдем българофили, да мислим за бъдещето си и за това да ни има. Вероятно има партии, които в една или друга степен отразяват тези възгледи, но ако търсим кой къде се е позиционирал, представителността я нямаме. Имаме едно мълчаливо мнозинство, което не е представено“, обясни той.

 

„Не съм направил партия, с която да застраша БСП. Те по-добре да решат вътрешните си проблеми“, уточни Янев.

 

„Преди да говорим за нов политически проект, трябва да се замислим от какво се нуждае обикновения човек, да добрува и да дава път на децата си. Ние живеем в една система от взаимоприпокриващи се кризи, но основната е демографската. Тя е много сериозна, за нея се говори отдавна, но не правим нищо. Едно от работещите решения е да се подпомогне икономиката“, изтъкна бившият министър на отбраната.

 

„Решенията на НАТО и ЕС са особен тип. Те не се обсъждат, а се изпълняват. През последните години са се изградили поколения, които не защитават българския национален интерес. Ние вместо да използваме тези съюзи, за да постигаме националните си интереси, ние по-скоро се съгласяваме с големите държави“, подчерта той.

 

Във връзка с критиките на премиера Кирил Петков, бившият военен министър заяви: „Не се чувствам като грешката на правителството. Петков направи внушение, че имаме партия, което не е така. Той направи грешка за функционирането на държавата – той не може да ме уволни, освобождава НС. Нека да поработи върху речника си, защото не познава институционалната среда. Той бърка върху цялостната визия какво точно управлява“, разясни Стефан Янев.

 

„Аз вече заявих, че не се чувствам виновен, че съм казал или сторил нещо нередно. Исках да чуя аргументите. Българският народ успя да види и да прецени дали е правилно. Премиерът ми изпрати съобщение, че съм освободен. Заради една дума да искаш оставка на министър не е сериозно. Трябва да има друга причина. Не знам дали е оказан натиск“, каза още Янев.

 

Вижте и

„В последните няколко седмици разбрах, че има разминаване в представата между нас. Имал съм много разговори и на целия Министерски съвет съм обяснявал, че Министерство на отбраната е една сложна структура, че функциите му дори се припокриват с тези на МС, но някои колеги не ме разбраха. По отношение на българската батальонна група имаше неразбиране, че в едни такива времена, всеки започва да разбира от военно дело. Най-голямото разминаване беше с г-жа Нинова. От една медийна изява разбрах, че съм поискал нещо, което не съм направил“, разкри още Стефан Янев.

 

По отношение на руската инвазия в Украйна, Янев зави: „Това е война. Когато умират хора, има хуманитарна криза, разрушава се инфраструктура няма как да се търси друг вид изразяване. Моя задача беше да намекна на нашите военолюбци, че рано или късно ще дойде ред на дипломацията. Тогава ще трябва да бъдем позиционирани някъде. Българската територия не е пряко застрашена от военни действия. Трябва да сме готови да посрещнем икономическите и социални удари“, предупреди той.

 

Бившият служебен премиер припомни, че Русия поддържа нашите военни самолети и дали няма да останем без охрана на въздушното си пространство. „Интересното е, че няколко дни след моето настояване за компенсации от САЩ за забавянето на поръчката за изтребителите, бях освободен“, разкри още той.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре