Сега четете
Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот?

Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот?

София. Беновска: Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот?

youtu.be/8QXohMW86OU

Най-важният въпрос след идването на правителството на Промяната на власт е, отново: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Политиката, глупако!

За около 3 месеца начело на България, на симпатичния харвардски премиер Кирил Петков сигурно му е трудно. Освен напрежението в четворната коалиция с Корнелия Нинова, Христо Иванов, Слави Трифонов, го подпира с „орлов поглед“ създателят на Петков, президентът Румен Радев. И опитният управленец и лидер Бойко Борисов. И силните политици на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ. И политически „тестостеронният“ опозиционер Костадин Костадинов – „Възраждане“.

На 500 км от България се разиграва и „гладиаторска битка“ между президента на Русия Владимир Путин и президента на САЩ Джо Байдън и ЕС.

Зареди се и „политическата бомба със закъснител“ Стефан Янев – експремиер и министър на отбраната.

Ние, хората, сме с повишени очаквания към онези, на които сме гласували доверие да ни управляват. И това е разбираемо. Но. Дали, можем да очакваме от Кирил, завършил Харвард, да достигне историческото ниво на Уинстън Чърчил, министър-председател на Великобритания по време на войната срещу нацистка Германия, който Чърчил управлява Втората световна война с „кръв, сълзи и пот”?

Дотук, Кирил Петков, управлява така:

23.2.22-ра. На протест на „Възраждане“. Редом до лидера Костадин Костадинов:

Кирил Петков: Ако искате да имаме силна държава, тази силна държава трябва да работи със собствените си граждани заедно. Стига сме се делили на 100 различни парчета! Стига сме говорили с езика на омразата! Кажете, дали, друг път сте имали министър-председател, който да ви дойде на протеста?! Знаете ли, защо съм тук при вас? Защото е важно: ако искаме да има промяна в тази страна – трябва да работим заедно! Ако не се работи заедно, доникъде няма да стигнем. Това исках да ви кажа. Продължавайте да протестирате, протестът е важен начин на комуникация! Благодаря ви!

27.2.22-ра. Късно през нощта, Стефан Янев, министър на отбраната, написа във ФБ, по повод геополитическата криза между президента на Русия Владимир Путин, президента на САЩ Джо Байдън и ЕС:

Стефан Янев: Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес.

Задачата е да бъде освободен постът на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

 

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси.

28.2.22-ра Кирил Петков светкавично отговори на Янев: За диктатора Путин: Да не ни чертае на „салфетка“ какво да прави България

Илиана Беновска: Г-н премиер, „Беновска пита – Радио К2“! Във връзка с това, че днес за пръв път заговорихте в първо лице – казахте „мой министър“ по повод министъра на отбраната Стефан Янев – може ли, тогава, да изясните пред България какви са личните Ви възгледи за Национална сигурност, Национален интерес и Национален суверенитет – с оглед на това, което се разиграва в момента в Украйна между Путин – САЩ и Европа?

Кирил Петков: Националният интерес е един и това е, когато виждаме несправедливост, когато виждаме неправда – в случая имаме два славянски народа, единият атакува другия без причина – ние не можем, просто, да наведем глава!

Идеята, че България, просто, трябва е „по-ниска от тревата“ и „наведена глава сабя не я сече“ не е националния интерес! Националният интерес е: България да има ясна позиция! Когато сме сигурни, че нечия страна – независимо, дали, е велика сила или не, прави нещо неправилно – тя трябва да може да отговори с ясен глас!

Безпрецедентно е и нашето общо решение на ниво ЕС: че само заедно, в един глас, можем да имаме чуваемост от Руската федерация! Ето защо, аз съм много щастлив, че българското правителство не утихна, не се снижи, не беше мълчаливия партньор, а заявихме ясно, с ясна позиция това, което в момента е абсолютна неправда!

Аз заявих, неведнъж, че от двете страни това, което виждам – това са войници на по 18 години в момента в студа, стрелят се един друг и не знаят защо!

Защото един диктатор в Москва е взел едни грешни решения. Тук въобще не става дума за Русия, като за руски народ. Аз имам много приятели, които са в момента в Москва и се чудят какво се случва.

Тук става въпрос за един диктатор, който взе ужасяващи решения – няколко хиляди човека са умрели от двете страни, много хора се крият по мазетата!

Българското малцинство в Украйна в момента е застрашено и с радост мога да кажа, че тези 190 българи, които снощи прекараха в мазето на посолството, част от тях, в момента са в по-голяма безопасност, въпреки че не са в пълна безопасност, докато не ги изкараме извън границите на Украйна!

 

Илиана Беновска: Не отговорихте: В лично качество какви са Вашите възгледи, преразказахте разни факти!

 

Кирил Петков: Моите възгледи са: Никой, оттук-нататък, не може да казва какво трябва да се прави във връзка с България!

Никой не може да ни чертае на някаква „салфетка“!

Никой не може да ни говори за сфери на влияние!

Ние сме независима страна и можем да определим какво и как да определяме съдбата на България!

Ние сме в ЕС и се радвам, че имаме свободата да говорим в един глас с всички европейски страни в този момент!

Вижте и

1.3.22–ра Кирил Петков уволни Стефан Янев. Янев светкавично отговори на Петков, отново във ФБ.

Стефан Янев: Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил. Във всичките си действия съм се ръководил единствено от интересите на България. Затова, когато казвам нещо, аз знам защо го казвам. Когато взимам решение, аз знам защо го взимам.

Накрая ще се обърна към министър-председателя – уважаеми г-н министър-председател, аз не съм твой министър! Нито съм бил, нито ще бъда! Аз съм министър на Република България и служа единствено на родината! И ще продължа да го правя!

3.3.22-ра , на връх Шипка, на 144 години свободна България, Кирил Петков, под снежни топки и освирквания изрече:

Кирил Петков: Скъпи сънародници, през 1878 г., на 3-ти март, е било също толкова студено, колкото днес. Но, еуфорията в сърцата на българите е била също толкова силна! Защо са се били нашите предци? Защо са си дали живота опълченците на Шипка? Защо са дали живота си руски войни, украински войни, финландски войни? За да бъдем свободни, за да бъдем независими, да имаме България единена! Стига сме се делили на различни групи! Време е България да каже: България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България! Всеки, който иска да направи разделение днес, на националния празник, не работи за интересите на нашата страна! Време е да кажем, че България е над всичко! Честит празник, българи!

Също на 3.3.22-ра. И също на Шипка, генерал Стефан Янев се появи:

Стефан Янев: Позволете ми да поздравя всички българи с националния ни празник! Да ви пожелая здраве и преди всичко, любов към родината!

Медия: Коментира се нещо ново около Вас, тоест всички очакват да обявите политически проект, кога?

Стефан Янев: Като дойде времето ще го обявим и ще кажем на хората какво искаме, но ще чуем и тях първо!

Също на 3.3.22-ра. Посланикът на Русия, Елеонора Митрофанова, иносказателно подкрепи генерал Стефан Янев:

Елеонора Митрофанова: Ехото от Руско-турската освободителна война получава отзвук и днес. По-голямата част от нашите сънародници възприемат събитията в Украйна по същия начин, както преди 144 години – като справедливи, отдавна належащи действия за защита на жителите на Донбас от нацисткия-киевски режим, безразборно убиващ населението в продължение на 8 години. Вместо да послушат гласа на жителите на Донецк и Луганск, които призоваха Киев да спазва Минските споразумения, Западът продължи да въоръжава фашистките украински групировки. В момента в Украйна се води специална военна операция за демилитаризация и денацификация на престъпната украинска власт, която от 2014 г. води война срещу собствения си народ. Русия не започва войни, Русия ги приключва!

Също на 3.3.22-ра. Кирил Петков се закани на Митрофанова:

Кирил Петков: Всички, които работят против интересите на България ще бъдат отзовани. Виждаме, че има чужди граждани, които работят против интереса на България. Всички, които работят против интересите на България ще бъдат отзовани, точно както се случи вчера. Тук не трябва да се говори за руския народ. Ние сме признателни на руския народ, на украинците, които са дали живота си. Никой не трябва да вкарва разделение.

Беновска: Г-н Петков, можете ли да сте българския Чърчил и да кажете: Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот?

Аз съм Беновска. И питам.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре