Липсват му базисни знания за това как функционира държавата. Той бърка власт и институции и как те взаимодействат. Това е мнението на председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Това което тя е чула от брифинга в Министерски съвет е кратко ретроспекция на известни случаи на журналистически публикации.

Атанасова държеше да обясни от студиото на БНТ на Кирил Петков, че прокуратурата докладва всяка година своята дейност в Народното събрание и именно там се търсят отговори.

Това предстои и тази година да се случи„, обясни Атанасова. Тя и до този момент е чула МВР да е направила някакви грандиозни разкрития. „Звучи нелепо институциите да си служат с журналистически разработки„, заяви Атанасова и допълни, че по-скоро всичко ми звучи като поредния спукан балон.

Не са отклонявани средства към ГЕРБ, категорично заяви Десислава Атанасова в отговор на въпроса на премиера за това дали с източени пари за АМ Хемус е финансирана организацията ГЕРБ – твърдение, което изрече и вътрешния министър Бойко Рашков.