Сега четете
Тодор Стефанов с награда за „Млад журналист“ на ЦНСТ – Враца!

Тодор Стефанов с награда за „Млад журналист“ на ЦНСТ – Враца!

Журналистът Тодор Стефанов получи награда „Млад журналист“ от ЦНСТ – Враца, съобщиха в прессъобщение от община Враца.

Наградата на най-младия журналист у нас едва на 23 години Тодор Стефанов е за това, че през изминалата 2021 година е разказвал човешки истории за изоставените сираци в България.

Припомняме, че журналистът разказа за историята на 16 – годишния Христо, който беше жертва на насилие. След репортажа на Стефанов всички институции реагираха и помогнаха на младежа.

Сега Христо е на 17 години и живее в София в приемно семейство.

*Кой е Тодор Стефанов?

Вижте и

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

/източник: News24sfia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре