Сега четете
КСНС оцени държавника Борисов, доволна Атанасова (ВИДЕО)

КСНС оцени държавника Борисов, доволна Атанасова (ВИДЕО)

Консенсус между всички политически сили на КСНС по темата за отношенията на България към Република Северна Македония – така определи след продължилото 6 часа заседание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разговорите при държавния глава, съобщава News24sofia.eu. Тя не пожела да коментира отвътре какви са били те, отказа да каже и дали е имало опити за обръщане на приетата вече позиция на страната, посочи обаче, че са обсъждани доклади от Министерство на външните работи. Изразявали са се позиции и са се препотвърдили позициите, които България е отстоявала.

За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, в този смисъл се радвам, че останалите колеги в КСНС оцениха приноса на 44-тото Народно събрание и на правителството на кабинета „Борисов“ 3 по отношение на асоциирането на РСМ„, не пропусна да коментира Атанасова идопълни: „Защитаваме не само националния интерес, а и хората, които имат българско самосъзнание.“

Атанасова коментира и това защо премиерът Кирил Петков пръв ще посети Скопие, „като израз на добра воля“.

Самият премиер Кирил Петков отказа да коментира пред медиите с мотив, че бърза за следваща среща, но стана ясно, че ще следва приетата позиция на КСНС.

Вижте и

/Снимка: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре