Консенсус между всички политически сили на КСНС по темата за отношенията на България към Република Северна Македония – така определи след продължилото 6 часа заседание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разговорите при държавния глава, съобщава News24sofia.eu. Тя не пожела да коментира отвътре какви са били те, отказа да каже и дали е имало опити за обръщане на приетата вече позиция на страната, посочи обаче, че са обсъждани доклади от Министерство на външните работи. Изразявали са се позиции и са се препотвърдили позициите, които България е отстоявала.

За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, в този смисъл се радвам, че останалите колеги в КСНС оцениха приноса на 44-тото Народно събрание и на правителството на кабинета „Борисов“ 3 по отношение на асоциирането на РСМ„, не пропусна да коментира Атанасова идопълни: „Защитаваме не само националния интерес, а и хората, които имат българско самосъзнание.“

Атанасова коментира и това защо премиерът Кирил Петков пръв ще посети Скопие, „като израз на добра воля“.

Самият премиер Кирил Петков отказа да коментира пред медиите с мотив, че бърза за следваща среща, но стана ясно, че ще следва приетата позиция на КСНС.

/Снимка: БГНЕС