Сега четете
ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради пенсиите

ГЕРБ иска изслушване на социалния министър заради пенсиите

Първата външнополитическа визита на премиера в РС Македония е грешка. Първата визита трябваше да бъде в Румъния, защото ако трябва да се изпълни обещанието до края на мандата да има 5 или 6 моста на река Дунав, ние трябва да сме готови с междудържавното споразумение другата седмица най-късно, съобщава News24sofia.eu.

Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията по актуални теми от дневния ред.

Бившите управляващи взеха отношение основно по две теми – грешката в системата на регистър БУЛСТАТ, за който стана ясно в събота и министрите Надежда Йорданова и Божидар Божанов дадоха пресконференция и изплащането на преизчислените пенсии, което започна в петък и формираната по-малка сума за някои пенсионери, въпреки ковид добавката от 60 лв.

Искаме изслушване на министъра на труда и социалната политика за пенсиите. Каква е политиката за преизчисляване на пенсиите и какви са причините пенсионерите да бъдат ощетени, обяви бившият министър, сега депутат, Деница Сачева. Тя съобщи, че искането за изслушване ще бъде внесено още в понеделник.

Темата изисква изключителна компетентност и не може да продължава да бъде политическа дъвка, каза Сачева. Според нея освен Георги Гьоков отговор на въпроса защо българските пенсионери се чувстват излъгани трябва да дадат и финансовия министър Асен Василев, както и президентът Румен Радев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова взе отношение по темата с теча на данни от регистър БУЛСТАТ. По думите ѝ теч има и определи казаното от министрите Йорданова и Божанов в събота като категорична лъжа.

Вижте и

Според нас, категорично е допуснат теч на личните данни на 300 хиляди души със свободни професии от регистър БУЛСТАТ, заяви Атанасова и каза, че тя също е сред политиците с изтекли лични данни.

/Снимка: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре