YouTube, собственост на компанията Alphabet Inc изтри канала на медията, партньор на “Любословие”.БГ – News24sofia.eu TV с това да забрани достъпа му до територията на страната. Причината – “показва цялото съдържание с участието на непълнолетни лица без да спестява на обществото”! Това какво значи: значи, че двете медии показват всичко едно към едно без редакторка намеса или налагане на цензура върху аворските си материали и показват на обществото всичко.

До изтриването на каналът на медията разработена от години основно от Тодор Стефанов журналист се стигна, след като от YouTube прецениха, че медията е нарушила политиките на платформата за публекуване на видео с непълнолетни лица.

Този ход обаче предизвика доста остри реакции в България , като медията изпрати писмо до Alphabet Inc. С искане YouTube да отмени решението си възможно най-скоро и да “премахне всички наложени ограничения”.

Юристите на медиите обмислят и предложения за разработване и предприемане на ответни мерки, ако YouTube не изпълни исканията им.

“Отдавна нито YouTube, нито други американски интернет платформи се нуждаят от “сериозни обвинения” или “формални причини”, за да затворят информационните ресурси, които не харесват”, коментира Андрей Велчев, съсбоственвик на “Любословие” и нейн главен редактор.
.
Той изтъкна, че се подготвя коментар по въпроса, който щял да се хареса на всички, “особено на свободните журналисти”.

Малко по – късно след като адвокаът на медията – News24sofia.eu Даниела Никифорова от социалната мрежа върнаха премахнато видеото: