Сега четете
Петков издава заповед за достъп до МС само с Covid сертификат

Петков издава заповед за достъп до МС само с Covid сертификат

Въвежда се задължителен „зелен сертификат“ за влизане в Министерския съвет.

Това съобщи началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова и уточни, че заповедта ще бъде подписана от министър-председателят още днес.

Още на първото заседание на правителството Петков каза, че ще въведе Covid сертификат за влизане в сградата на Министерския съвет, призова и другите министерства да въведат такъв, като каза още, че ще търси начин изискването на сертификат да се разпространи и върху други администрации. На форум, известен като „Българския Давос“, ден по-рано Петков настоя и работодателите да въведат изискване Covid сертификат за работниците и служителите.

На първото си редовно заседание кабинетът „Петков“ взе решение да се премине плавно към план „Държавна администрация без Covid“, каза днес началникът на кабинета на премиера Лена Бориславов, като допълни:

Вижте и

Мерките, които бяха обсъдени, е както въвеждане в по-добра степен и по-пълна на изискването за зелен сертификат, така и предоставяне на алтернативна възможност за лицата, които нямат зелен сертификат, да упражнят правото си на труд, също така да могат да правят бързи тестове. Не по-рано от март 2022 година беше предложено и обсъждано тази стратегия да започне да се прилага ефективно, за да се даде реална възможност на всички засегнати лица и заинтересувани страни да изразят мнение и също така да се подготвят, в зависимост от пакета мерки, който ще бъде предложен“, посочи Бориславова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре