Сега четете
Пенсионираха “Гласът на КАТ”

Пенсионираха “Гласът на КАТ”

kkostovВече близо месец “Гласът на КАТ”,  Красимир Костов е пенсиониран като служител на МВР, съобщиха за ЛюбословиеБГ от Пътна полиция. 

Припомняме за нашите читатели, визитката на любимецът на радио и телевизионната аудитория.

Бившият служител на силовото ведомство, известен като “Гласът на КАТ” О.з. главен инспектор Красимир Костов е роден в добруджанското село Преселенци. След като завършва гимназия, кандидатства журналистика и е приет в класа на проф. Веселин Димитров. Специализира радиожурналистика.

Още като студент той започва да сътрудничи на програма “Хоризонт” и се утвърждава в предаването “Хора, пътища, автомобили”.

Девет години Костов предупреждава шофьорите за пътната обстановка в предаването “Тази сутрин” на bTV. Правеше го по свой, уникален и атрактивен начин, който обаче го превърна както в народен любимец, така и в „главен герой” в „Господари на ефира” и „Пълна лудница”.

Последните 38 години, той прекара  в ефира на програма „Хоризонт” на Българското национално радио като репортер и коментатор по проблемите на безопасността на движението, включително и водещ на популярното предаване „Хора, пътища, автомобили”.

Вижте и

От много години, и до 30 януари, работи в „Пътна полиция” по превенцията за намаляване на пътните катастрофи и пострадалите. Той е главен инспектор в отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”. С покойния колега Христо Стойков е съавтор на сборника документални разкази „Волан за формула 1” – за катастрофи с младежки компании. Сценарист е на 3 документални филма на същата тема, автор на стотици публикации в печата и още толкова участия в телевизионни и радиопредавания в различни медии.

Близо 10 години води популярна рубрика за пътната обстановка в предаването ”Тази сутрин” на БТВ, в която ежедневно показва рисувани от него скици на катастрофи, шаржове и карикатури на човека в изненадващите ежедневни остри ситуации на пътя.

Главен инспектор Красимир Костов вярва, че няма непредотвратими пътни катастрофи, ако човек бъде трениран да оцелява на пътя професионално, въздействащо и… от най-ранна възраст. Смята, че с перото, микрофона и камерата може да се постигне по-добър резултат за намаляване на нещастията, отколкото с палката и наказанието. Той е зодия „Лъв”, обича въдичарството, морския риболов с лодка, както и да прекарва часове в компания на весели хора, през които той не престава да пее и свири с акордеона.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
4
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре