Една от ползите на ябълката е, че се използва в различни диети.
Среден плод съдържа 225 грама въглехидрати, 4 грама фибри,14% от необходимия дневен прием на витамин С, както и останалите елементи – калий, витамин К, мед и витамините A, E, B1, B2 и B6.
Редовната консумация на този питателен плод ни спасява от запек и различни стомашни болести.
Хапването на ябълки е свързано и с намаляване на риска от сърдечно-съдови болести.
Една от причините е, че съдържа разтворими фибри, които понижават нивата на холестерола в кръвта.
Плодът ни предпазва и от развитието на диабет тип 2, като риска от болеста се снижава с цели с 28%.
Веществата в ябълката предотвратява увреждането на тъканите на бета-клетките в панкреаса ви.
Ябълката действа и като пробиотик.
Защото са богати на желязо, ябълкитие са отлично средство срещу анемия.
Анемията е недостиг на хемоглобин в кръвта,
който може да бъде установен чрез увеличаване на приема на желязо,
което е неразделна част от метаболизма на червените кръвни клетки.