Сега четете
Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията

Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията

Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита, дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията.

Това каза министърът на правосъдието в служебното правителство проф. Янаки Стоилов в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Той коментира новината от вчера за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президентските избори.

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега обаче той ще бъде оценяван като политик. Основната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем за премахване на досегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита, дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията“, заяви още проф. Стоилов.

Министърът на правосъдието заяви, че познава политическата технология и попита дали Анастас Герджиков би се решил на такава стъпка без тя да е съпроводена с ясната подкрепа от ГЕРБ.

„Не ми пречи оценката за неговата академична дейност, защото аз ви казах пред какъв избор сме изправени. Това не е някакъв образователен, ведомствен или друг избор, а дилема за посоката, в която България ще върви оттук нататък“, заяви още министърът на правосъдието.

Според него в университета е добре, че има хора, които споделят различни политически възгледи. „Въпросът е те да не политизират своята академична дейност. Особено в областта на обществените науки няма как напълно встрани да стои въпросът за идеологията и по-скоро тези, които го прикриват, винаги изповядват господстващата идеология. От тази гледна точка нека от университета да излизат способни хора, които са се доказали и които да претендират за определени политически държавни позиции“, посочи още проф. Стоилов.

Той заяви, че е изненадан от кандидатурата на проф. Анастас Герджкиов, тъй като той е странял от политиката досега.

Вижте и

Министър Янаки Стоилов коментира и евентуална кандидатура на Лозан Панов. По думите му Лозан Панов няма как да си подаде оставката, тъй като това може най-рано да стане другата седмица пред Съдийската колегия на ВСС.

„Според мен по-добре щеше да бъде той да води борбата за промяна на съдебната система от вътре до изтичането на неговия мандат. В края на краищата това е негова преценка и негов избор“, каза още проф. Стоилов. Той заяви, че е излязла публична информация за кандидатурата на Лозан Панов за президентските избори и коментира, че очаква да се потвърди.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре