Сега четете
Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат  

Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат  

Никой не подозира, че тази напитка пречиства кръвта и е страшно полезна Природата ни осигурява истински дарове, които могат да ни помогнат да подобрим здравето си.

Това са плодовете и зеленчуци, които трябва да присъстват в менюто ни ежедневно. Има една напитка, която пречиства кръвта. За да си я приготвите, ще ви трябва авокадо – един от най-полезните плодове, източник на полезни мазнини, витамини от В комплекса, калий, витамин Е и витамин С, както и цинк, желязо, магнезий и мед.

Авокадото е плод с високо съдържание на калории, но е и много полезен. Съдържа полезни мазнини и фибри, които подпомагат доброто храносмилане. Авокадото има способността на намалява лошия холестерол благодарение на олеиновата киселина, която съдържа.

То има и протеини, които са в достатъчна доза, за да заместят сиренето и месото в ежедневното ви меню. Чудесно е за консумация при силен стрес. Помага за повишаване на фокуса и паметта. Приемайки авокадо, вие поддържате здравето на сърцето заради високото количество здравословни мазнини в състава му.

Освен това ако тези мазнини липсват в организма, може да се стигне до атеросклероза. Калият пък е отговорен за нормалното действие на метаболитните процеси и правилната функция на сърцето. Авокадото може да се приема от хора, страдащи от високо кръвно, защото го понижава.

Също така то е полезно за правилното кръвообращение и образуването на кръвни клетки. Желязото, съдържащ се в авокадото пък се бори успешно с анемията. Именно желязото е важно за образуването на кръвните клетки а витамин В2 – за червените кръвни телца. За да си приготвите полезната напитка, която пречиства кръвта, ще са ви необходими 1 авокадо, добре узряло, което да нарежете на кубчета; две по-малки ябълки, също нарязани на дребно, чаша спанак, само листата, чаша лед, чаша филтрирана вода, лимонов сок от един или два цитруса, шепа пресни ментови листа, от които се оставят и за украса.

Всички съставки за вкусното и здравословно смути се поставят в блендер и се разбиват много добре на силна степен за няколко секунди. Трябва да се получи гладка смес, без парченца. Сипете съдържанието в подходяща чаша, украсете с листенца мента и вкусете от вашата здравословна напитка. Може да консумирате полезното смути с авокадо няколко пъти седмично, да го включите в диетата си за сваляне на килограми или като част от режима ви за здравословен начин на живот. Освен пречистването на кръвта, чаша от този невероятен еликсир за здраве може да подпомогне цялостното ви здраве.

Приготвя се лесно и съдържа куп полезни и важни за функционирането на целия организъм.

Вижте и

Рубрика на:

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре