Сега четете
Има осем риска пред държавата, трябва да има редовно правителство и действащ парламент

Има осем риска пред държавата, трябва да има редовно правителство и действащ парламент

Имаме осем риска пред държавата. Ние сме убедени, че трябва да има редовно правителство и не трябва да се разпуска парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Имаме осем риска пред държавата. Първият е социален – заради увеличаващите се цени на всичко – стоки, парно, вода. Вторият е здравен – заради, според специалисти, задаваща се нова COVID вълна,. Третият риск е икономически – още несъвзета от предишните кризи, икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства. Виждате, че поради високата цена на тока някои предприятия започнаха да затварят и да пускат хората в отпуски.Задава се мигрантски натиск. Ако гледаме случващото се в Афганистан, той вероятно ще се увеличава. Непременно трябва да приемем бюджет и актуализация на сегашния, но и бюджет за следващата година. Планът за развитие и устойчивост няма да бъде предаден от служебния кабинет в Брюксел, те го оставят на следващо редовно правителство. Това е изключително важно за бъдещето на България в следващите години наред. Ако направим трети избори през есента в COVID криза – това означава ниска избирателна активност, което означава и ниска легитимност на органите, които ще избираме. Нашите партийни усилия бяха да се разгради досегашния модел на управление. Това няма да стане, ако няма редовно правителство и действащ парламент“, каза още тя.

„Служебният кабинет си върши работата перфектно, хората го харесват. Служебният кабинет обаче не може да свърши нищо от това. Трябва да се тушират емоциите, да се прояви здрав разум, спокойствие и стабилност от всички ни, за да решим големите проблеми пред България“, поясни Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че е важно какво ще направи редовното правителство. Относно евентуалната подкрепа на БСП към ИТН, тя поясни, че още няма окончателно решение.

 

„Важно е какво ще прави редовното правителство. Имаме основа – политически документ, в който е написано , че ще се преизчислят пенсиите и т.н. На първа фаза ние си свършихме работата. Има нещата, които сме обещали на своите избиратели, че ще работим да се свършат. Второто важно са личностите. На Националния съвет бяха изразени резерви по отношение на някои от министрите. След като обсъдихме и кандидатурите, Националният съвет стигна до решение, че това е отговорност на мандатоносителя. Ние от самото начало заявихме, че не предлагаме министри, а държим да бъде свършена работата. Националният съвет реши да продължим разговорите до стигане до политическия документ. В политическия документ , който те представиха като основа на нашите преговори, липсват неща, които ние бихме искали да има, има и такива, за които не сме се договаряли. Днес в 10.00 часа ще продължим този разговор. В крайна сметка не сме взели окончателно решение, ще го вземем в следващите дни“, каза още Корнелия Нинова.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре