Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път…
Киселото мляко присъства в ежедневното ни меню. Обикновено го включваме в закуската си под някаква форма, но диетолозите предупреждават, че това е напълно безсмислено.
Млечнокиселите напитки като айрян и кефир, консумирани на празен стомах, няма да ни навредят, но няма и да имаме полза от тях. Обяснението за това е много просто.
В агресивната стомашна среда млечнокиселите бактерии бързо загиват. Почти нищо от тях не достига до червата, където те се усвояват.
Във връзка с това диетолозите съветват да се консумира кефир или кисело мляко само след ядене на основното ястие.
Неслучайно британците закусват овесени ядки. По този начин храносмилането се настройва на правилната вълна и тялото се зарежда с много енергия.
След пълноценна закуска можете да изпиете чаша кафе, сок или кисело мляко. Между другото, лекарите съветват да не започвате деня си със сандвич с бял хляб. Дрождите, които се съдържат в него, ферментират в стомаха и предизвикват подуване на корема.
Рубрика на Фондация “ За Достъпна и качествена храна“
Последвайте ни – За достъпна и качествена храна
Каква е вашата реакция?
Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път през 1844 г. в гр. Смирна (дн. Измир). С него е поставено началото на българския периодичен печат. На 1 април 2013-та година, 169 години след началото на първото издание на списание „Любословие”, поставяме началото на неговото онлайн издание