Киселото мляко присъства в ежедневното ни меню. Обикновено го включваме в закуската си под някаква форма, но диетолозите предупреждават, че това е напълно безсмислено.

Млечнокиселите напитки като айрян и кефир, консумирани на празен стомах, няма да ни навредят, но няма и да имаме полза от тях. Обяснението за това е много просто.
В агресивната стомашна среда млечнокиселите бактерии бързо загиват. Почти нищо от тях не достига до червата, където те се усвояват.

Във връзка с това диетолозите съветват да се консумира кефир или кисело мляко само след ядене на основното ястие.

Неслучайно британците закусват овесени ядки. По този начин храносмилането се настройва на правилната вълна и тялото се зарежда с много енергия.

След пълноценна закуска можете да изпиете чаша кафе, сок или кисело мляко. Между другото, лекарите съветват да не започвате деня си със сандвич с бял хляб. Дрождите, които се съдържат в него, ферментират в стомаха и предизвикват подуване на корема.

Рубрика на Фондация ” За Достъпна и качествена храна”

Последвайте ни –  За достъпна и качествена храна