Сега четете
Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна

Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна

„Бунтувам се срещу липсата на върховенство на закона, липсата на справедливост при формиране на доходите за работещите хора, срещу корупцията и рекета, превърнати в държавна политика. Срещу безхаберието на „калинките“, назначени да управляват страната и безразличието на европейските чиновници към деструктивните процеси у нас за сметка на козируването и послушанието на нещото, наречено бивш премиер“.

Това заяви най-възрастният народен представител в последния парламент Мика Зайкова пред dir.bg . „30 години България живее в кошмар, който няма нищо общо с мечтата за демокрация. Бяхме свидетели на разграбването на страната чрез разбойническа приватизация, видяхме как се разруши българското селско стопанство, беше сринато качеството на българското образование. Опитът да се създаде стабилен частен сектор попадна в алчните лапи на корупцията, организирана от властимащите. Светлият лъч на надеждата за просперитет с приемането ни в

Европейския Съюз и щедрата помощ на еврофондовете угасна много бързо поради липса на върховенство на закона и действително разделение на властите, прокламирано от бащите на съвременната Българска Конституция. Вместо кохезия България остана на дъното и все повече се отдалечава мечтата за икономическо, социално и технологично развитие, адекватно на двадесет и първи век“, допълни Зайкова.

„Г-н Трифонов многократно ме е канил в 7/8 Тв като анализатор и човек, който не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Запознах се с младите умни хора, които работеха по икономическата част на програмата на „Има такъв народ“. Започнах да им помагам и така получих покана да ме включат в листата.

Вижте и

Честно казано, мислех че времето ми да правя кариера отдавна ми е минало, но реших, че докато умът ми работи, съм длъжна да помагам, ако искам най-после и България да стане нормална европейска държава и българите да живеят достойно – това, за което се борят тези умни млади хора при Слави. „Това е отговорност, която дължа на моя измъчен народ.

В България има много умни и достойни жени сега и те ще поемат факела след мен. Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна и ускорен ръст, адекватен на бъдещия ръст на БВП след осъществяване на един реален Национален План за възстановяване и устойчивост на България, в който няма място за кражби, корупция и рекет“, заяви Зайкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре