Сега четете
Кунчев: Новите мерки за страната влизат в сила в понеделник, за София – от събота

Кунчев: Новите мерки за страната влизат в сила в понеделник, за София – от събота

Мисля, че е назрял моментът за национално решение. Основното, което целим, е да избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти. Заповедта трябва да излезе до няколко дни, тя трябва да е с минимален срок от 2 седмици. Това заяви държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Решението за затягане на мерките ще бъде обявено на брифинга в четвъртък. Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната – в понеделник. Това каза на брифинг доц. Ангел Кунчев.

Все още цифрите се следят, но вълната е заляла почти цялата страна, обясни той. Относно случай в Благоевград с починала жена, Кунчев обясни, че все още се прави проучване дали има връзка с ваксинацията.

Вижте и

“Всичко, което проучим на наше ниво, го изпращаме на Европейската агенция по лекарствата, за да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, в зависимост от аутопсията, ние набираме съответните експерти в областта, за да дадат компетентното си мнение, което отнема време. Решението ще е общоевропейско дали може да се използва тази ваксина”, поясни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре