Сега четете
Интервю с един от най-известните наши плувни специалисти през последните десетилетия

Интервю с един от най-известните наши плувни специалисти през последните десетилетия

Георги Енчев Един от най-известните наши плувни специалисти през последните десетилетия. Познат като Жоро Енчев. Съдбата му предоставя шанса да работи в три легендарни организации и той не го изпуска: Централно спортно училище „Олимпийски надежди“ София, Славия София и Левски София.

Известен със строгостта си и придържане към подобна на военна дисциплина, което го прави прочут и му носи големи успехи. Глобява за закъснение и практикува строяване преди тренировка. Безкомпромисен, авторитетен и много работлив. Изключителен познавач на спортното плуване – най-вече по методика на спортната подготовка. Вероятно най-добрият български плувен методист за всички времена.

 

Вижте и

Като методист притежава в единство методичността на Борис Пъргавелов, размаха на Панчо Гюрков и познанията на доц. д-р Тодор Рачев. Най-известният му състезател е брусистът Пламен Дончев. Последният можеше да стане пети-шести на ЕП и да влезе в полуфинал на СП, но поради една или друга причина изумителният му талант не можа да се реализира напълно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре