Сега четете
Нова наредба за цените на таксиметровия транспорт

Нова наредба за цените на таксиметровия транспорт

Първоначалната цена за таксиметров превоз ще може да бъде до три пъти по-висока от цената за километър пробег. Това предвижда новата наредба, подписана от министъра на транспорта.

Едни от основните изменения произтичат от последните промени в Закона за автомобилните превози и са свързани с преминаването към общините на регистрациония режим за извършване на таксиметров превоз на пътници.

В закона е вменено задължение на общинските съвети да определят в срок до 31-ви октомври минималните и максималните цени за таксиметров превоз за пътници за следващата година.

Когато Общинският съвет не определи такива цени, се прилагат тези към 31-ви декември на предходната година.

След обнародването на Наредба 34 влиза в сила тримесечен срок за претарифиране на таксиметровите услуги.

Вижте и

Така в София ако към днешна дата минималната дневна тарифа е 0,77 лева на километър, а нощната – 0,88, първоначалната такса  ще стане 1,54 през деня и 1,76 през нощта, уточни Кирил Ризов от Съюз „Такси“:

„Ще се коригира само и единствено първоначалната такса или общото увеличение средно ще бъде около 1,00 лев за софиянци. По-голямо увеличение от този 1,00 лев няма да има за пазара в София. Горе-долу нещата ще стоят аналогично във всички други градове“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре