Когато американските „леви“ политици говорят за социализъм – те подразбират следното: въвеждане на всеобща медицинска застраховка, отписване на дълговете за обучение и други подобни неща.

Никъде няма да срещнете разбирането за основният постулат на социализма: „Преход от царството на необходимостта към царството на свободата“. Социализмът в техните представи, това са мизерните подаяния от страна на държавата.

И никой не си задава въпроса „Кой ще плаща масрафа?“, а за национализация никой не говори, и повишаването на данъците на никого не се харесва.

„Прогресивните леви“ също така последователно прокламират свобода на предприемачеството и „пазарът решава“, и по същество се намират някъде между анархо-капитализма и либертарианството. Американските „леви“ последователно се отказваха да поддържат всички инициативи на Тръмп за извеждане на войските от Ирак и Афганистан, а това значи, че те не са против империалистическата политика и грабежа на колонии. А това е и отговора на въпроса за това кай ще плаща. Ще плаща целия останал свят.

Което напомня за социализъм, но с представката „национал-„. Привет от австрийския художник.

МИЛЕН ИВАНОВ, Любословие.БГ