Сега четете
Банкноти от 500 евро белязаха изслушването на главния прокурор в Правна комисия (ВИДЕО/ОБЗОР)

Банкноти от 500 евро белязаха изслушването на главния прокурор в Правна комисия (ВИДЕО/ОБЗОР)

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, Luboslovie.bg

Банкноти от 500 евро белязаха изслушването на главния прокурор в Правна комисия. Мъж замери главния прокурор Иван Гешев с банкноти от 500 евро по време на заседанието на Правна комисия. Първоначално мъжът беше седнал непосредствено зад главния прокурор Иван Гешев и държеше пачка с банкноти от 500 евро. Впоследствие главният прокурор направи коментар по темата.

Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори да хване мускулна треска„, каза още Гешев.

След тези му думи мъжът го замери с банкнотите.

Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България„, коментира още Гешев.

Той допълни по темата, че по-добре е било, че мъжът минал през НСО с банкноти, отколкото с пистолет.

В рамките на заседанието главният прокурор Иван Гешев представи доклада си за последните 8 месеца. В началото на своето изложение главният прокурор отбеляза, че Прокуратурата има интерес от постоянен диалог и обмен на информация с Народното събрание.

Гешев отчете, че регистрираните телефонни измами са намалели с 90.7 % и на практика този проблем към момента не съществува.

Той обърна внимание, че и кражбите за първите пет месеца са намалялил с 22 %.

Грабежите с около 19 %. Посегателства спрямо МПС с 13.4 %. Имаше едни времена, когато само в София се отемаха на ден десетки МПС. Към момента има дни, ккогато няма такъв случай или на месечна база са само няколко случая такива“, коментира още Гешев.

Главният прокурор отговори и на редица въпроси на депутатите от Правна комисия. Сред въпросите имаше и такъв, свързан с министър-председателя.

Вижте и

Иван Гешев поясни, че министър-председателят три пъти се е явявал пред разследващи органи за обяснения – за имоти в Испания, за аудио и снимки.

Става въпрос за три различни казуса, в две различни прокуратури, с трима или повече наблюдаващи прокурори. Това е, което ми е известно. Аз очаквах да ми бъдат задавани въпроси, касаещи цялостна дейност на прокуратурата“, каза още Гешев.

Снимка: „Дневник“ 

Видео: News24sofia.eu

https://www.youtube.com/watch?v=i0ZtG7d1SC8&feature=youtu.be

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре