Сега четете
Протестът стигна и до редакцията на жълтата агенция ПИК (СНИМКИ)

Протестът стигна и до редакцията на жълтата агенция ПИК (СНИМКИ)

Антиправителственият протест стигна и до свързаната с властта и Делян Пеевски информационна агенция ПИК на Недялко Недялков. Хората оставиха чували с боклук пред редакцията на компанията, предаде News24sofia.eu.

Според участниците, агенцията нарушава журналистическите стандарти и използва клевети по отношение на протестите срещу премиера и главния прокурор.

Демонстрацията протича под наслов “Истина за смет“ и преминава и до момента преминава спокойно, съобщи още News24sofia.eu.

Организатори на проявата са фейсбук групите “Орлово гнездо“ и “Граждански мегдани“, както и сдруженията “Боец“ и “Обществен контрол“.

Пред сградата са се събрали десетки хора, повечето участници и в антиправителствения протест. Според тях медията на Недялков, която е свързана с депутата Делян Пеевски, произвежда фалшиви новини в услуга на властта.

Хората поставиха символично чували с боклук пред офиса на информационната агенция, а препратката е, че тя – “произвежда журналистически боклук“.

Заради подобни медии България е по 111-о място по свобода на словото в света, казаха демонстрантите и обясниха защо са се събрали именно пред офиса на агенцията:

Тук е мястото, където се ражда лъжата. Това е информаторът на клеветата. Тук непрестанно се говорят неистини по политически неудобни лица. Тук се брани властта и се създава една паралелна реалност“.

Протестиращите се обявиха за свободата на словото. За такава демонстрираха и контрапротестиращи, които защитават медията с плакати:

“Долу ръцете от свободното слово“.

Припомняме ви, че ПИК стои зад няколко протеста в защита на главния прокурор Иван Гешев.

Вижте и

Снимки: News24sofia.eu

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре