Сега четете
НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели – официална декларация

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели – официална декларация

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока.

Това се казва в официална позиция на Националната служба за охрана във връзка с днешния събития в Народното събрание.

На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект – сграда на Народното събрание. – се казва в изявление, разпространено до медиите.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове. – уверяват от НСО.

Припомняме, по-рано днес бившият омбудсман Мая Манолова, нейни съпартийци и майки от „Системата ни убива“ окупираха деловодството на Народното събрание и обявиха, че остават там до оставка на кабинета.

Вижте и

Привечер служители на НСО изведоха протестиращите от парламента. Служителите на реда изнесоха на ръце нежелаещите да напуснат сградата, около която беше построен полицейски кордон.

Междувременно отвън се събраха демонстранти, които хвърляха предмети срещу полицаите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре