Сега четете
Димитър Кенаров: Ерозира доверието към журналистите

Димитър Кенаров: Ерозира доверието към журналистите

Индикация за какво са поредните случаи на саморазправа и обиди към журналисти? За журналистическата солидарност в България говори в „Нашият ден“ Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, поет, публицист и преводач, отразява протести на много места по света. Един от журналистите, пострадали по време на работа на 2 септември, е той. Как вижда медийната ситуация у нас Кенаров: „От една страна, се чувствам много добре, защото покрай моя случай открих, че журналистическата солидарност е истинска .

Много хора се свързаха с мен, от много журналистически организации изразиха съпричастност . Радвам се, че журналистите, като професионална общност са заедно, че могат да поддържат правата си и да се поддържат взаимно в тежки моменти. От друга страна, се чувствам и малко депресиран, защото, виждате какво се случа изобщо с насилието срещу журналисти, с цензурата… не само в България.

Виждаме, че това е глобален проблем, където ерозира доверието към журналистите, поради това, че се е разбила цялата журналистическа среда, има и фалшиви новини… Журналистическата професия изгуби своята репутация и се случва често журналисти да стават обект на насилие .“

Вижте и

Линк към статията

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре