Сега четете
Учениците от Спортно училище „Георги Живков“ във В. Търново вече са в клас

Учениците от Спортно училище „Георги Живков“ във В. Търново вече са в клас

Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново е първото в региона, в което присъствено на 1 септември започна новата учебна година. Предвид епидемичната обстановка, традиционното тържество и запалването на олимпийския огън не се състояха, а учениците чуха първия звънец в класните стаи. Влизането в училище ставаше на два потока, за да няма струпване на хора.

Директорът Снежина Михова разказа, че всички ученици са спазвали мерките, носейки маски в общите помещения и коридорите. Учителите също са снабдени с необходимите защитни средства, а на всички входове на училището и на общежитието са поставени дезинфектанти.

DCIM100MEDIADJI_0300.JPG

„Първият учебен ден протече спокойно. Всички се надяваме, че през цялата година така ще продължи и учебният, и тренировъчният процес и няма да се налагат прекъсвания“, сподели Снежина Михова.

285 са учениците, записани в Спортно училище „Георги Живков“ през новата учебна година. Във Фейсбук страницата си кметът на Велико Търново Даниел Панов им пожела здраве и успехи – както с уроците, така и в тренировките и състезанията.

„Бъдете горди и достойни последователи на Георги Живков – бележит българин, учител и революционер, строител на държавността след Освобождението, първи кмет на старопрестолния град, три пъти председател на Народното събрание, министър на просвещението. Той е човекът, положил началото на спортното образование в България.

Вижте и

Георги Живков е един от тримата българи, които са удостоени с най-високата степен на ордена „За храброст“. Другите двама са Стефан Стамболов и генерал Сава Муткуров“, обърна се към възпитаниците на училището Даниел Панов.

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре