Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

21.57 ч.: – Стотици протестиращи са на Орлов мост. Хората очакват оставката на кабинета и главния прокурор, пеейки песента популярната чалга песен „Батальона се строява за последен път“ (Уволнение).

20.11 ч.: – Протестиращите са пред сградата на Министерски съвет, която се огласява от викове „Оставка“.

19.57 ч.: – Композиторът Вида Пиронкова изсвири и изпя песента си „Гълъбо“ пред протеста и заяви, че с0е надява протестът да постигне успех. Тя изпълни и съвсем нова своя песен пред множеството.

19.45 ч.: – Хората пред Президенството са вече стотици.

19.35 ч.: – Пред Президентството вече се събират протестиращи, които огласяват площада с вувузели, свирки и тъпани.

По площада в т. нар. „триъгълник на властта“ има инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти са поставени табели „Борисов 3 – в канализацията“.

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, е отворил символично училище за гласуване – Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори – с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. Те са лесни за пренасяне и за съхранение.

По същото време паралелно на Орлов мост се събират други недоволни от управлението. При тях отидоха и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, чийто бял микробус бе спрян пред Софийския университет снощи.