Сега четете
Думи на благодарност от Любословие.БГ към Красимир Димитров

Думи на благодарност от Любословие.БГ към Красимир Димитров

Image_7303650_126Мечка слезе от парк „Витоша“ до дома на главния редактор на Любословие.БГ Андрей Велчев в столичния квартал Бояна.

Семейството му се отърва само с уплаха. След като сигнализира директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община Красимир Димитров той взе отношение и разговаря дълго с бабата на нашия колега, (Елена Попова, полулярен режисьор от Българската национална телевизия с над 35 години стаж там) като той компетентно даде съвети какво предизвиква агресия у едрите животни появили се във Витоша последните месеци. Той съветва живущите в кварталите граничещи с Витоша при среща с мечка да,сигнализират тел. 112 или дирекция „АВАРИЙНА ПОМОЩ И ПРЕВЕНЦИЯ“:

0700 17 310
02 9377 303
(денонощно)

Благодарим му за бързата реакция и отделеното време въпреки многото ангажименти свързани с реорганизациятя на движението в София покрай протестиращите в центъра на града и десетките сигнали получавани непрестанно.

podstrigaha-boqdisanata-sys-spreij-mechka-(snimki)-162918

Експертът по фауна в Природен парк „Витоша“ Никола Дойкин посъветва наскоро в интервю за Агенция „Фокус“ следното:

Ако срещнем мечка в гората, трябва бавно с лице към животното да се оттеглим от мястото на среща.

Вижте и

Ако срещнем мечка в гората, трябва бавно с лице към животното да се оттеглим от мястото на срещата. Това каза експертът по фауна в Природен парк „Витоша“ по случай отварянето на Музея на совите и Музея на мечките.

„Най-важно е да предприемем мерки, за да не срещнем мечка. Затова трябва да оповестим своето присъствие в планината. Едно подсвиркване е напълно достатъчно животното да ни чуе и да се оттегли“, каза още той.

„Но все пак, ако се стигне до среща, най-важното нещо, което трябва да направим, е да запазим самообладание и спокойствие. Като цяло животните винаги избягват среща с хората. В никакъв случай не трябва да се бяга, защото това събужда инстинктът за преследване във всеки един хищник“, обясни още Дойкин.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре