Сега четете
Анна Заркова с нова книга: „Главните прокурори“

Анна Заркова с нова книга: „Главните прокурори“

Главните прокурори в нея са такива, каквито ги видях и чух в практиката си на журналист

Снимка на Анна Заркова.

От 13 юли по книжарниците е новата книга на Анна Заркова „Главните прокурори. От Татарчев до Гешев“. За нея съобщи скромно самата журналистка във фейсбук профила си.

„Благодаря на издателя Валентин Траянов, на редактора Катя Виткова, на художничката Маргарита Дончева и на фотографите Пламен Стоименов и Веско Боришев – без тях тази книга нямаше да излезе от мазето, където събират прах старите ми и по-нови репортерски диктофони и тефтери със записки“, написа криминалната топ журналистка.

За новата книга разбираме и от кратък пост в социалните мрежи на сина й Крум Зарков – депутат от БСП, който цитира част от текста от корицата: „В тази книга няма нищо измислено. Главните прокурори в нея са такива, каквито ги видях и чух в практиката си на журналист. Представям ви ги – от Татарчев до Гешев – първо така, както самите те описват себе си, а после така, както изглеждат. Сами съдете за тях – и по делата, и по думите им.”

На корицата на книгата Анна Заркова дава и лаконично обяснение защо е нужна тази книга: „За поука. Защото главните държавни обвинители у нас се избират демократично, след което разполагат с нашите съдби. Да, по закон. Но като репортер аз много пъти съм виждала от мястото на събитието, че никой не може да спаси закона от неговите изпълнители.“

Вижте и

От коментарите под постовете и на двамата Заркови личи, че още от сега има голям интерес към новата книга на журналистката.

Анна Заркова е носител на „Орел“ – Голямата награда за кураж на Международния съюз на журналистите (Вашингтон, 2000). Тя е дългогодишен репортер, отговорен редактор и коментатор във в. „Труд“. Авторка е на книгите: „Големите убийства“ („От Крушата до Луканов“, „Куршуми по време на преход“ и „Смърт по царско време“), „Изгаряне“, „От Вапцаров до Живков и останалите“ и „Българската мафия, както я видях“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре