Сега четете
Web Report: В търсене на чистата журналистика

Web Report: В търсене на чистата журналистика

Авторитетно жури ще оценява материалите в 7 категории, конкурсът на Dir.bg вече е отворен за участие
Авторитетно жури ще оценява материалите в 7 категории, конкурсът на Dir.bg вече е отворен за участие

За трета поредна година най-големият български интернет портал – Dir.bg, организира авторския конкурс за чиста журналистика Web Report. И в тазгодишното издание авторите могат да подават материалите си в 7 категории – Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и иновации, Истински истории, Фото репортаж и Видео репортаж.

Web Report е конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти.

„Има журналисти, които все още търсят истината, за да я поднесат обективна и чиста на своите читатели, зрители и слушатели. Искаме да дадем още една трибуна на техния труд. Да подкрепим усилията им за медийна свобода и да поставим акцент върху важните теми“, казват организаторите.

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Всеки от тях трябва да отговаря и на следните изисквания:

– да е публикуван в периода: 01.05.2019 – 01.05.2020г.

– да не е участвал в предишното издание на конкурса;

– да бъде оригинален авторски материал;

Вижте и

Процесът по оценка на материалите ще бъде максимално прозрачен и независим. Журито е съставено от авторитетни журналисти, редактори и професионалисти с дългогодишен опит в медиите. Сред тях са Владимир Жеглов /Основател на Dir.bg и почетен председател на журито/, Венелин Петков /директор „Новини, актуални предавания и спорт”в bTV/, Евгения Атанасова /журналист и продуцент, БНТ/, Ваня Николова /журналист, сценарист/, Яна Пеловска /Управител на Център за развитие на медиите/, Христо Христов /Изпълнителен директор, WhitePress Bulgaria/, Владимир Йончев /Гл. редактор, OFFNews.bg/, Илияна Захариева /Директор „Корпоративни комуникации“, А1/, Георги Минев /Гл. редактор, Money.bg/, Илия Вълков /журналист, „Клуб Z“/ и Евгени Димитров /Основател на агенция „Булфото“/.

Заявките ще се приемат само в електронен формат на имейл [email protected]. Конкурсът вече е отворен за участие и очаква своите талатливи автори, които се борят за 5 парични и 2 почетни награди. Срокът за подаване на материалите изтича в 00.00 часа на 05.05.2020 г.

Одобрените журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория „Участници“ в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре