Сега четете
Сашо Йовков бе освободен от длъжността си в БНТ

Сашо Йовков бе освободен от длъжността си в БНТ

05d3493fe214b0cbe76346067cd356ef_XL„Смятам да подам документите си за пенсиониране“, каза Йовков

Сашо Йовков бе освободен на 14 януари от длъжността ръководител на дирекция „Спорт“ в БНТ с решение на Управителния съвет, съобщи пред „24 часа“ генералният директор на медията Емил Кошлуков.

„Той беше в изпитателен срок от 6 месеца и на заседанието си днес (14.01.) управителният съвет реши да не подновява договора му“, каза Кошлуков. Причината е несправяне със задълженията.

„Изтече изпитателният ми срок. От близо година съм в години за пенсия и смятам да подам документите си за пенсиониране. Не съм обиден на никого. За мен БНТ остава кауза“, каза Йовков пред „24 часа“.

Вижте и

Малко след като бе избран за генерален директор, Емил Кошлуков създаде нова дирекция „Спорт“ и покани за неин ръководител известния спортен журналист.

Сашо Йовков работи в Българската национална телевизия вече 30 години, като кариерата му започва в Ефир 2. През 2017-а година бе сред кандидатите да оглавят БНТ. Тогава той поиска СЕМ да инициира нов медиен закон и увеличаването на мандата на генералния директор от 3 на 5 години. През миналото лято Йовков отново бе сред кандидатите за шеф на БНТ. По време на финалното прослушване той получи 2 гласа от СЕМ, а основния му конкурент за поста Емил Кошлуков взе 3 и така оглави БНТ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре