1-5508 1-5509 1-5507Студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с Гран При в „Светът в детските длани“
Мара МОМЧИЛОВА Международният детски фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество “Светът в детските длани” е особено явление във фестивалното движение у нас, което за 11-ти път събра деца от България и чужбина.

През настоящата година събитието се проведе в началото на юли, като организатори са Община Балчик – отдел на образованието и хуманитарните дейности, Народно читалище “Паисий Хилендарски” – Балчик и Светлана Атанасова – преподавател в частна английска школа и директор на фестивала.

Участниците се състезаваха в следните категории : сценично изкуство на роден език и на английски език , рецитиране, вокал, хореография и фолклор, разпределени в четири възрастови категории.
В тазгодишното издание на фестивала несебърското училище бе представено от Студио „Таланти“ с ръководител Петко Божилов. Учениците се състезаваха в категорията „Сценично изкуство на роден език“ в трета възрастова група.

Младите таланти представиха спектакъла „За любовта“, подготвен в кратки срокове специално за фестивала и включващ откъси от различни техни представления, обединени от темата за любовта.

Представлението предизвика много настроение, положителни емоции и усмивки по лицата на зрителите. След неговия край младите училищни театрали получиха заслужени аплодисменти и суперлативи за представянето си, а по решение на журито им бе присъдена Гран При.

За Любословие.БГ от Несебър:

Максим Момчилов