Сега четете
България гласува за четвърти път на избори за Европейски парламент

България гласува за четвърти път на избори за Европейски парламент

България гласува за четвърти път на избори за Европейски парламент

От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден на територията на страната. Във вота за българските членове в Европейският парламент участват 13 партии, 8 коалиции и шестима независими кандидати. В страната избирателните секции са 11 661. В избирателните списъци фигурират 6 355 633 избиратели, очаква се до урните да отидат над 2 милиона от тях.

Всички избирателни секции в София отвориха навреме в 7.00 часа. Секциите в София са 1610,

Пред всяко помещение за гласуване са разположени указателни табла с номерата на партиите, коалициите, независимите кандидати в бюлетината, както и подредбата на кандидатските листи. В хартиената бюлетина се гласува със син химикал и със знак хикс или ве, който се поставя в квадратчето пред името на партията, коалицията или независимия кандидат. Ако се гласува предпочитание за кандидат от партийна листа, т.нар. „преференция“ се поставя и втори знак в кръгчето с трицифрените номера.

Над 2500 са регистрираните наблюдатели от неправителствени организации, които ще следят за честността на изборите. Жалби и сигнали за нарушения се подават в РИК, в ЦИК или до МВР и прокуратурата. Телефоните за връзка с институциите са вписани в информационните табла пред секциите.

Вижте и

21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват днес на евроизбори. Това е последният ден от изборите за Европейски парламент. Резултатите от всички 28 държави ще станат ясни тази вечер. Следващата седмица държавните и правителствените лидери на държавите от ЕС се събират в Брюксел, за да обсъдят резултатите от изборите и предложат на Европейския парламент кандидата за наследник на Жан-Клод Юнкер.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре