Сега четете
Над 180 журналисти се стичат в Европейската столица Пловдив

Над 180 журналисти се стичат в Европейската столица Пловдив

pldНад 180 са акредитираните до момента журналисти, които ще отразяват официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, съобщават от пресцентъра на Фондация „Пловдив 2019“.

50 от журналистите са представители на популярни международни медии с многомилионна аудитория и ще излъчват на живо откриващото събитие.

В Пловдив ще пристигнат екипи на Euronews, Тhe Daily Telegraph, международната медия в Германия – Deutsche Welle.

Сред агенциите, които ще отразят откриването, са Европейската пресфото агенция и френската новинарска Agence France-Presse. Ще присъстват журналисти, които ще отразят събитието и ще представят Пловдив във Франция, Австрия, Германия, Полша, Чехия и Унгария, Холандия, Италия, Словакия, Турция. Над 5 подвижни телевизионни станции ще отразяват пряко събитията.

Откриването е на 12 януари

От Фондация „Пловдив 2019“ посочват още, че представителите на Европейската комисия ще бъдат Силвен Паскуа – ръководител към инициативата на ЕК за „Европейска столица на културата“ и еврокомисар Мария Габриел.

Вижте и

По-голямата част от международното жури, което следи напредъка на градовете-кандидати, също ще е в Пловдив за откриващия уикенд. В града ще пристигне и най-многобройната делегация от над 20 градове, които са били или ще бъдат Европейски столици на културата. Над 100 делегати ще са в Пловдив още от петък и ще се включат активно в над 30-те събития.

Само през втората половина на 2018 г. международният интерес към Пловдив отбеляза рекорд – над 60 публикации в престижни медии отразиха напредъка на бъдещата Европейска столица на културата и потенциалa на града за туризъм и бизнес, се посочва също в съобщението.

Официалното откриване е на 12 януари – събота, на бул. „Цар Борис III Обединител“, където в момента се изгражда 30-метрова сцена, на която ще се качат над 1500 артисти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре