Сега четете
Беновска пита Ненков и Биков: Ще търсите ли отговорност от Нинова?

Беновска пита Ненков и Биков: Ще търсите ли отговорност от Нинова?

benovka pitaИлиана Беновска: Искам да Ви върна към прагматиката на разговора за еврофондовете, това е най-важното за България, за да продължат реформите, възможно ли е според Вас да се стигне до процедура за спирането на еврофондовете, след като БСП се гласи през септември да прати Кристиан Вигенин в ЕК с нарочен доклад по случая с дребния добитък и чумата? И какви превантивни мерки ще вземете вие по този повод? И вторият ми въпрос – г-н Порожанов преди малко на мой въпрос с колко пари го обвинява г-жа Нинова, че ще злоупотреби заедно със земеделските стопани, изчислихме, че става дума за 4000 животни по 50 лева, тоест 200 000 лева би трябвало Порожанов да си „раздели“ с тези земеделски стопани, на които неправомерно са раздадени парите.

Ще потърсите ли не само политическа, но и друг вид съдебна отговорност на Корнелия Нинова, ако докладът на Порожанов по повод чумата се окаже абсолютно опровергаващ нейните твърдения? Александър Ненков: Ще започна отзад напред – разбира се, че г-н Порожанов е в правото си да потърси отговорност за думите, казани преди малко от г-жа Нинова. Но по-важният въпрос дали ще ни бъде спряно европейското финансиране и субсидии, без да съм специалист аз съветвам г-н Вигенин да не си прави труда и да не харчи пари за самолетни билети до Брюксел, защото може да им се иска, но няма как да се случи това нещо.

Защото те най-малкото въвеждат в една заблуда обществото. Цялата тази ситуация в крайна сметка прекалено много се преекспонира, тъй като тук ставаше въпрос и за превантивни мерки, които европейският комисар по здравеопазването дори подкрепи и похвали България за това, че се справихме бързо със създалата се ситуация. Защото никой не си дава сметка, представете си хипотезата, в която наистина се разпространи тази зараза в цялата държава, какви щети за икономиката и за България щеше да има, ако се възбрани да изнася продукция и меса, без да съм специалист по темата.

Тогава кой щеше да носи отговорност, г-жа Нинова ли? Не, напротив, те точно това искат, но ние точно това няма да им позволим да го направят. И затова наистина препоръчвам на г-н Вигенин да не си прави усилията и труда, защото ще видите, че от целия този воаяж, който ще се направи, няма да излезе абсолютно нищо.

Вижте и

Илиана Беновска: Ще потърсите ли отговорност на Корнелия Нинова за думите й? Тома Биков: Аз да кажа, ние и на тази пресконференция призоваваме органите на реда да си влязат в силата, ние не сме хора, които можем да търсим съдебна отговорност от когото и да било. Ние можем да искаме политическа отговорност, оттам нататък има разследващи органи и аз мисля, че е крайно време те да започнат да проверяват мотивацията на г-жа Нинова да се занимава с политика. Защото за мен тази мотивация е вече доста подозрителна и е на ръба на, да не казвам тежки думи, но е на ръба на националната сигурност. Просто има конкретни факти, твърдения, които излизат от БСП, но от нас, за черни каси и какви ли не неща и е крайно време и органите, които се занимават с това, да се занимават, аз не съм нито разследващ полицай, нито разследващ журналист, нито разследващ поет! Имаше и такива хора!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре