Сега четете
Джаред Къшнър бил предупреден от ФБР

Джаред Къшнър бил предупреден от ФБР

Джаред Къшнър, зетят на президента Доналд Тръмп, бил предупреден от Федералното бюро за разследване (ФБР), че бившата съпруга на Рупърт Мърдок – Уенди Дън Мърдок, с която Къшнър е в приятелски отношения, може би поддържа връзки с китайския режим, пише в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Франс прес.

В началото на миналата година Къшнър бил предупреден от ФБР, че Уенди Дън Мърдок може да използва приятелството си с него и със съпругата му Иванка, за да прокарва китайски интереси в Съединените щати. Вестникът се позовава на информирани източници.

Американски служители имали опасения, че госпожа Мърдок може да използва отношенията си с Джаред Къшнър и Иванка Тръмп в полза на проект, финансиран от китайското правителство, за строеж на 25-метрова кула в китайска градина във Вашингтон, на по-малко от 10 км от Капитолия и Белия дом, която може да бъде използвана за наблюдение.

Според „Уолстрийт джърнъл“ предупреждението било направено на един от редовните брифинги за Джаред Къшнър, след като той станал съветник на тъста си в Белия дом.

Вижте и

Говорител на Уенди Дън Мърдок, която е родена в Китай и има американско гражданство, заявил, че тя не знае нищо за опасенията на ФБР, нито за проекти, финансирани от китайското правителство.
Уенди Дън се е омъжила през 1999 г. за медийния магнат Рупърт Мърдок, който притежава телевизия Фокс нюз. Двамата са се развели през 2003 г., посочва АФП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре