Сега четете
Където личностното развитие среща онлайн бизнеса

Където личностното развитие среща онлайн бизнеса

Четири прости правила, които ще направят голяма разлика в живота ти!

Колкото повече напредвам в бизнеса и личностното развитие, толкова повече започвам да харесвам простотата. Не че има нещо лошо в сложните неща. Проблемът е, че много хора се фокусират върху сложностите, които носят малко резултати, и забравят простите и фундаментални правила, които носят огромни такива.

Ето защо в тази статия искам да ти споделя точно такива четири правила, които научих от бизнес коуч номер едно в света в момента – Дан Съливан.

В общи линии той твърди, че първо трябва да превърнеш тези четири неща в неизменна част от поведението си и чак тогава можеш да започнеш да мислиш за по-сложните неща в бизнеса.

Винаги ме е изумявал с простотата, с която обяснява неща, които са толкова силни, че могат да променят живота ти из основи. Та, ето ги и тях!

Прави каквото обещаваш

Това не важи само за мъжете (които, между другото са супер разглезени от тази гледна точка в последно време).
Знам, че да правиш това, което казваш, е рядко срещано в днешно време. Toчно това го прави едно от най-ценените качества от наистина качествените хора, сред които предполагам искаш да бъдеш или вече си.

Това, което често забравяме е, че всеки от нас изгражда свой собствен бранд с поведението си. И трябва да внимаваш какво влагаш в този бранд, защото ще ти се върне.

Хората формират мнение за бранда ти на базата на твоето поведението. И, ако веднъж са формирали лошо мнение, много трудно можеш да го промениш (но не е невъзможно).
Затова се замисли следващия път, когато обещаеш да изпратиш нещо на приятел и не го направиш. Или когато вземеш пари назаем и забравиш да ги върнеш. Ти градиш образа си. Дори на несъзнателно ниво хората разбират дали могат да ти се доверят.

Случвало ли ти се да не знаеш какво не е наред с определен човек, но да си сигурен, че не можеш да му се довериш. В голяма част от случаите това е свързано с определени елементи в поведението му, които са му изградили негативен бранд в очите ти, дори без да осъзнаваш това.

Затова бъди внимателен какво правиш и винаги помни, че това, което правиш днес, ще определи утрешните ти отношения с другите хора.

Бъди навреме

Не можеш да закъсняваш всеки път с половин час и да твърдиш, че на теб може да се разчита. Действията винаги говорят повече от думите.
Вероятно много хора ще кажат, че от нещо толкова дребно като закъснението не бива да се съди за човека като цяло. Моят опит показва, че това не е така. Това как се отнасяш към дребните неща (например да си винаги навреме) говори много за цялостният ти характер. Който неглижира и се отнася арогантно към малките неща и задължения, се отнася арогантно и към големите. И това правило почти няма изключения (в моя опит няма нито едно).
В днешно време имам чувството, че хората се състезават да бъдат неточни в уговорките си. Да си точен сякаш е старомодно. Уверявам те, че това не е така и ако бъдеш точен и навреме, бързо ще изградиш доверие с хората.

Ако имаш приятел, които закъснява, това не значи, че трябва да го изоставиш, разбира се. Но това значи, че трябва да внимаваш в какво “се забъркваш” с него. Аз лично никога не бих правил бизнес с някой, който винаги закъснява. Такива приятели са ми само приятели за забавление, но сериозните неща си ги държа за хората, на които може да се държи.

Вижте и

Довършвай каквото започнеш

Не искаш да си човекът, които винаги започва неща, от които се отказва, нали?

Затова, когато започваш нещо, винаги се старай да го довършиш – така ще си изградиш репутация на човек, който държи на думата си.

Казвай моля и благодаря ти

 

Това са думи, които все по-рядко се чуват, но значат много. Не позволявай на егото да се изпречи на пътя ти, когато се помолиш за помощ или искаш да кажеш на някого благодаря.
Знам, че не е толкова лесно, колкото изглежда, но те уверявам, че дори да приложиш само този малък съвет, ще имаш голям ефект за взаимоотношенията си.
Е, това бяха правилата! Надявам се, че не ти се струват толкова прости, че да ги подценяваш и да не ги прилагаш.

Автор Велизар В. http://velizarv.com/about-me/

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре