Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешни действия за разкриване палежа на автомобил на журналист и проверка на всички преписки в прокуратурите, свързани с оплаквания от действия на мъж, отразен в репортажите на журналиста, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Разследването е започнало след палеж на кола, собственост на репортер на предаването “Господари на ефира”, който е извършен тази нощ в Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество, информира още държавното обвинение.

Предприети са множество действия по разследване от отдел “Криминална полиция”. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

По разпореждане на Цацаров прокуратурата в Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в районната прокуратура в града и тази в Карлово за дейността на Пламен Димитров, за когото репортерът е оповестила оплаквания за измамливи действия.

От сайта на телевизионното предаване “Господари на ефира” се вижда, че репортерът, чиято кола е подпалена, е Зорница Акманова. “Палежът става няколко часа след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи”, е посочено още на интернет страницата. Акманова е направила репортаж след множество сигнали на хора, които са се почувствали измамени от автомонтьора, след което са потърсили защита на правата си в местната прокуратура. Обвинителите от Карлово обаче са си дали самоотвод по жалбите на гражданите, тъй като приятелката на въпросния майстор работи в същата прокуратура и те “добре се познават”, се казва още на сайта.