Сега четете
Тази сутрин преди 6 години журналистиката изгуби Милен Вълков!

Тази сутрин преди 6 години журналистиката изгуби Милен Вълков!

milen-valkovДнес и тъжен ден на българстака журналистика. Председателят на Съюза на българските журналисти (СБЖ) Милен Вълков почина на днешната дата преди шест години. Миналата година от СБЖ дори не поместиха и снимка в памет на неговото дело и борба за чисто слово и журналистически права. Дано тази година е различна… но едва ли…

Да си спомним за него, и това не е малко!

Милен Атанасов Вълков е роден на 16 ноември 1953 г. в Бургас. Завършил е журналистика в Лвов, Украйна. Започва кариерата си в БТА като репортер в „Справочна редакция“. Работил е в отдел „Международна информация“ и във „Вътрешна информация“.

Като репортер в страната и специален кореспондент в чужбина е отразявал проблемите на държавите от Близкия изток. Кореспондент е на БТА в Кайро, Египет. След спечелен конкурс създава и ръководи Центъра за информация и връзки с обществеността в 37. Народно събрание през 1995 г.

Заема поста генерален директор на БТА от 23 юни 1995 до 11 юли 1997 г. От август 1997 г. е изпълнителен директор на Агенция „София прес“. Член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ), на Секретариата и на Съюзния съвет на СБЖ.

Вижте и

От 16 март 2002 г. е председател на Управителния съвет на СБЖ. Бил е член на Съвета за електронни медии от квотата на президента и член на Управителния съвет на БНТ.

Редакцията на Любословие.БГ скърби за него, защото годините само задълбочават раната и болката. На него дължим възстановяването на Клуба на младия журналист към СБЖ, както и идеята да има нов облик на сайта на съюза. Той винаги приемаше и подкрепяше идейте на младите журналисти и студентите по журналистика.  Със загубата му нещо вече не е същото.  ПОКЛОН пред паметтна на Милен Вълков, личност с трайна следа, журналист с острота на перото и плам в речите!       

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре