Сега четете
Маргарита Михнева с кърваво писмо до Корнелия Нинова

Маргарита Михнева с кърваво писмо до Корнелия Нинова

mihnevaВижте какви Разкрития направи топ журналистката:

До Корнелия Нинова- председател на БСП
Копие до:
Г-н Иван Гешев- Специализирана прокуратура
Г-н Сотир Цацаров- Главен прокурор на Р. България

ОТКРИТО ПИСМО:
От Маргарита Михнева, журналист

Уважаема госпожо Нинова,

Споделям искрено настояването Ви от тези дни, да бъде огласен пълният списък на политиците, взимали пари на ръка от КТБ.
Ще си позволя да спомена моя скромен опит в тази борба. Може би ще Ви е от полза:

Преди време, в свои разследвания аз огласих имената на политици и журналисти, взимали пари от КТБ? Вследствие на което ми бяха повдигнати пет съдебни дела.

През 2014 г. направих журналистическо разследване за финансирането на партия НДСВ от Цветан Василев. Доказах с документи и свидетели, че с покровителството на политика Димитър Абаджиев, шофьорът на Антония Първанова е взел на ръка, в мазето на сградата, без подпис 250 000 евро. Уговорката била : Антония Първанова –председател на НДСВ да направи критичен коментар за Делян Пеевски в предаването на Кеворк Кеворкян „Всяка неделя”.

По това време разривът между Василев и Пеевски започваше. Прокуратурата поиска записа на „Всяка неделя“, разпита свидетели, направи претърсвания…

След моето разследване, Антония Първанова написа гневно писмо срещу мен до бТВ, а тв. водещият Антон Хекимян прочете в ефир право на отговор на Кеворкян, който ме обвини в лъжа. Телевизията спази закона: даде думата на всички засегнати страни. Не знам каква е съдбата на това досъдебно производство. Зная само, че 250 000 евро и до ден днешен не са постъпили в касата на НДСВ. От медиите разбрах, че след този скандал Димитър Абаджиев , сменил няколко политически партии СДС, ДСБ, РЗС… бил изпратен консул в Шанхай, а днес е посланик в Словения .

Друг редовен посетител в кабинета на Цветан Василев бил и Красимир Каракачанов /те, двамана, са роднини по съпружеска линия. Така твърди политикът Велизар Енчев/. Вицепремиерът днес казва, че не е взимал пари на ръка от Василев, а Николай Бареков и адвокатите на Василев твърдят обратното. Кой казва истината? Бареков показа документи от които се вижда, че Каракачанов е получавал тлъсти суми от Тв7. Ще разберем ли някога какво са се договаряли на четири очи в кабинета на банкера далечните роднини Василев и Каракачанов? Да сте чули политикът Каракачанов някога да е коментирал казуса КТБ?

Г-жо Нинова, ще поискате ли оставката на Каракачанов, ако съдебното дирене докаже , че той е взел сериозни суми от КТБ?

Тънка е нишката между КТБ и журналистиката, госпожо Нинова. Освен имената на политици, трябва да настоявате да бъдат огласени и имената на журналисти които с пари на КТБ обслужват партийни интереси. Защо не питате госпожа Станишева за какво е била разпитвана от прокурорите? Нали е социалистка и не би трябвало да има тайни от Партията. Известно е, че тя има медии. Щом е била на разпит за КТБ, значи става въпрос за финансиране.

Съпругата на Цветан Василев заведе гражданско дело срещу мен за 100 000 лева. Като свидетел, от страна на госпожа Василева, в съда се появи журналистката Люба Кулезич. Пред съдия журналистката даде показания, че лично е придружавала Антоанета Василева при посещенията й в България въпреки, че знае за международната заповед от Интерпол.

Бареков твърди, че Пеевски е настоявал да назначат Люба Кулезич на работа в Тв7. За предаванията си тя е получавала космически хонорари. Днес същата Кулезич громи Пеевски. Захапала е здраво и Борисов. Въпреки, че беше и на неговата хранилка? Помните ли есемеса, който й прати премиерът със съдържание: „Обичам те… Мисля те!”

Вижте и

И само Бареков ли е „голямото зло” в обвинителния акт на прокуратурата? В счетоводните документи на фалиралата Тв7 се вижда кои журналисти и политици са прибирали милиони от КТБ. По 10 000 лева на ръка месеци наред от КТБ е получавала и журналистката Соня Колтуклиева.

Огласих този факт и… ето ново дело срещу мен за клевета. Защитник в съда на Соня дойде Ирена Соколова от ГЕРБ. Колтуклиева твърди, че аз и прокурор Гешев сме фалшифицирали подписа й в КТБ! Парадоксът е, че тя няма да бъде осъдена за взетите пари, а ще се размине с минимална глоба за неплатени данъци върху тях.

Журналистката Колтуклиева публично заявява, че е била доверено лице на Бойко Борисов при воденето на преговори с Цветан Василев за спасяване на банката. Спасявал банката и журналистът Огнян Стефанов. И той бил доверено лице в началото на Борисов, после се разочаровал и заобичал Василев. Поне така пише в книгите си…

И Огнян Стефанов е с няколко повдигнати обвинения за източване на пари от КТБ. Госпожо Нинова, спирам до тук за да не Ви дотягам. И какво като огласих имената на политици и журналисти, взимали пари от КТБ? Сдобих се с пет съдебни дела срещу мен. А пенсията ми от пет години е закована на 191 лева. За 45 годишен трудов стаж. Отпред на фронтовата линия от едната страна на барикадата са журналистите Крачунов, Беновска, Антон Тодоров… а срещу тях от окопите стрелят Кулезич, Огнян Стефанов, Колтуклиева…. Отзад, в тил, са политиците и плащат.

Та, съветът ми е: Госпожо Нинова, внимавайте когато посочвате имена на политици и журналисти, защото тези хора често и неочаквано сменят позициите си на барикадата.

24 юли 2017 г. С уважение Маргарита Михневa

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре